Tworzenie lub rozwój inkubatorów przetwórstwa lokalnego

Projekty zrealizowane za pośrednictwem Stowarzyszenia LGD „Beskid Gorlicki”

 

Beneficjent:

Damian Kuc

Tytuł Operacji:

Utworzenie Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego w Libuszy.

Realizacja operacji obejmowała:

W ramach realizacji operacji utworzono Inkubator Przetwórstwa Lokalnego w zakresie linii browarniczej i rozlewniczej z 500 litrową warzelnią piwa, 6 tankofermentorami oraz linią technologiczną do napełniania, kapslowania i etykietowania butelek. Inkubator został udostępniony osobom fizycznym rolnikom oraz firmom. W jednym czasie w Inkubatorze można warzyć 6 rodzajów piwa.

Kwota dofinansowania w ramach PROW 2014-2020: 261 590,00 zł

Czas trwania realizacji operacji:

XII 2019 r. – XI 2019 r.

    


 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech